Brabantse boyband MainStreet uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2015: ‘Het is een eer’

18 januari 2015 om 01:32
nl
De grotendeels Brabantse boyband Mainstreet is uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2015. Die bekendmaking deed het Nationaal Comité 4 en 5 mei zaterdag op Noorderslag in Groningen. Ook Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel zijn dit jaar ambassadeur.
Geschreven door

Als Ambassadeur van de Vrijheid zal MainStreet optreden op de veertien Bevrijdingsfestivals op 5 mei. Het is precies 25 jaar geleden dat de eerste Ambassadeurs van de Vrijheid optraden op de Bevrijdingsfestivals.
'De oorlog was verschrikkelijk'Dat was voor het Nationaal Comité reden genoeg om dit jubileumjaar met vier Ambassadeurs van de Vrijheid te werken. Nils Käller van MainStreet is vereerd met de benoeming. “Voor ons is het een eer om op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid te mogen zijn. Wij hebben het goed in Nederland, maar er zijn in de wereld zoveel kinderen van onze leeftijd die onderdrukt worden”, licht de artiest toe.
Hij gaat verder: “Mijn grootouders waren een jaar of 16 toen de oorlog uitbrak in Nederlands-Indië. Ze werden gedwongen het land te verlaten. Het is heel moeilijk om me te verplaatsen in hun situatie, ook al heb ik nu dezelfde leeftijd. Maar één ding weet ik wel: het was verschrikkelijk.”[YouTube:body:http://youtu.be/9KlYSR0M_6w]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.