Video

Voormalig Willem II-spelers Pereira en Van der Heijden over matchfixing: 'Wij weten van niets'

18 januari 2015 om 16:27
nl
Voormalige Willem II-spelers Jan-Arie van der Heijden en Maron Pereira zeggen niets af te weten van omkoping van medespelers. De Volkskrant bracht zaterdag naar buiten dat in 2009 en 2010 twee wedstrijden van Willem II zijn omgekocht. Spelers van de ploeg kregen betaald om te verliezen van Ajax en Feyenoord.
Geschreven door

"Sorry, ik weet er echt niets van af", zegt Van der Heijden tegen ANP. De verdediger speelt nu voor Vitesse, maar Willem II huurde hem in 2009 van Ajax. Hij kan maar niet bevatten dat spelers van Willem II werden omgekocht. "Volgens mij heeft iedereen toen naar eer en geweten gevoetbald.
'Geen schande'Van der Heijden speelde beide wedstrijden die zouden zijn omgekocht. "Bij Ajax verloren we met 4-0. Geen schande tegen een team met spelers als Suárez, Vertonghen, Alderweireld en De Zeeuw."
Matchfixers uit Singapore zouden ook de wedstrijd tegen Feyenoord hebben omgekocht. "Tegen Feyenoord moest ik er na een half uur in. We gingen met 1-0 onderuit, volgens het verhaal dat ik las hadden we eigenlijk met 2-0 moeten verliezen voor die Aziaten. Volgens mij heeft iedereen 100 procent gegeven en verloren we terecht. Ik heb in ieder geval geen koffertjes met geld door de kleedkamer zien gaan.''
'Niks raars'Marlon Perreira van SC Cambuur speelde tijdens het matchfixingsschandaal ook bij Willem II. Tegen de NOS zegt hij 'verrast' te zijn door de omkoping. Hij zegt zich niets raars te kunnen herinneren van die tijd.
Voorafgaande aan de wedstrijd van Willem II tegen Go Ahead Eagles zei trainer Jurgen Streppel dat de commotie zijn spelers niet echt raakt. "Het is zes jaar geleden gebeurd en er zijn nu geen spelers uit die tijd meer bij. Het gaat natuurlijk wel om de naam van mijn club en van die van de spelers. Maar ik denk niet dat het heel veel invloed heeft. Ik merk er in ieder geval weinig van", zo zei hij voor de camera van FOX Sports.  
SupportersVoor aanvang van de wedstrijd Willem II - Go Ahead Eagles maakte het vermeende omkopingsschandaal de supporterstongen behoorlijk los. "Ik heb de wedstrijd van 2009 tegen Ajax teruggekeken en kon er eigenlijk niet veel aan ontdekken," stelt een supporter. Iemand anders kijkt er heel anders naar: "Ik denkt als ergens veel geld in omgaat dat er altijd mensen zijn die een graantje mee willen pikken en denken makkelijk te kunnen verdienen."
Waar de één zegt voortaan met meer argwaan naar wedstrijden te kijken wil de ander daar juist niks van weten. "Kom nou toch. Ga dan voortaan naar hockey kijken. Maar misschien gebeurt het daar ook wel. Overal wordt tegenwoordig op gewed." Deze supporter verwacht niet dat de volledige waarheid boven tafel gaat komen. "Niemand gaat hier over praten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.