Video

Supportersvereniging PSV zet vraagtekens bij optreden Vitesse-stewards

19 januari 2015 om 12:55
nl
De supportersvereniging van PSV wil duidelijkheid over de ongeregeldheden, zaterdagavond bij uitwedstrijd tegen Vitesse. Tien PSV-supporters werden opgepakt, nadat er rake klappen waren gevallen met onder meer de stewards van Vitesse.
Geschreven door

De groep supporters zat niet in de voor uitsupporters bestemde vakken. In plaats daarvan hadden de fans kaartjes voor de Oosttribune. Dat viel op toen ze begonnen te juichen toen PSV een doelpunt maakte. Uitsupporters horen bij Vitesse altijd op de Noordtribune van stadion GelreDome te zitten.
Verkeerde tribuneStewards spraken de supporters aan, maar dat mondde uit in een vechtpartij. Daarop werden ze door de ME opgepakt. Het gaat om mannen in de leeftijd van 17 tot en met 40 jaar. De meeste verdachten komen uit Eindhoven.
PSV won de wedstrijd tegen de Arnhemmers met 0-1.
Agressief en provocerendDe supportersvereniging gaat in gesprek met PSV, Vitesse en de politie, omdat het wil weten hoe de zaak zo heeft kunnen escaleren. Via de eigen achterban waren geluiden dat sommige stewards van Vitesse zich onnodig agressief en provocerend gedragen hebben. De politie van Arnhem heeft de zaak nog in onderzoek.
In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek heeft PSV de politie Eindhoven verzocht om contact op te nemen met de politie Arnhem om hun bevindingen te vernemen. Ook zal de club in contact treden met de betrokken supporters die op het vak aanwezig waren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.