Video

Hardlopers trekken stoute sportschoenen aan en beklimmen honderden traptreden Klokgebouw Eindhoven

18 januari 2015 om 14:53
nl
Ruim zevenhonderd sportfanaten beklommen zondag de treden van het Klokgebouw in Eindhoven tijdens de IAK Klokgebouwloop. Het evenement werd voor de tweede keer gehouden. Hardlopers konden kiezen uit 2,5, 5 of 7,5 kilometer.
Geschreven door

Het parcours liep rondom en binnen door het gebouw. Binnen renden de deelnemers door gangen, bedrijfshallen en trappenhuizen van het voormalige Philipsgebouw. Op verschillende plaatsen langs het parcours zorgden muziekgroepen en een dj voor de sfeer.  
Trap op trap afDe deelnemers moesten meerdere rondes lopen. Een rondje was 1250 meter en bevatte 325 treden. Dat zijn dus 1950 traptreden voor iemand die 7.5 kilometer loopt.
Maar dat hield de deelnemers niet tegen. ''Het is een soort kick die je ervan krijgt. De adrenaline stroomt dan door je hele lijf'', vertelde een van de deelnemers.
Je moet wel gek zijn?De renners gaven tijdens de warming-up toe dat je wel een beetje gek moet zijn om al die trappen te beklimmen. ''Gek zijn we allemaal wel een beetje. Maar gelukkig werken we normaal gesproken in een hoog gebouw met tweeduizend traptreden. We hebben dus goed kunnen oefenen'', vertelt zijn teamgenoot.
Een van de renners nam nog wat extra treden. ''Ik heb niet goed geteld waardoor ik bijna negen kilometer heb gelopen in plaats van 7,5 kilometer.'' Echt erg vond de man het niet. ''Dat kan er nog wel bij. Ik moet zo ook nog vijf kilometer naar huis lopen.''
Verslaggevers doen meeDe verslaggevers van Omroep Brabant renden ook mee bij de Klokgebouwloop. Tijdens het programma Sportlunch liep Ferenc Triki een rondje mee. Tv-verslaggever Hannelore Struijs liep de 7,5 kilometer helemaal uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.