'Een droom...', schaatsster Floor van den Brandt plaatst zich voor WK afstanden

18 januari 2015 om 17:01
nl
Floor van den Brandt heeft zich voor het eerst geplaatst voor de 500 meter van het WK afstanden in Heerenveen. Dat dankt de schaatsster uit Haarsteeg aan haar prestaties tijdens het NK sprint in Groningen dit weekend.
Geschreven door

Van den Brandt eindigde zaterdag als tweede op de sprintafstand en zondag als vierde. Ze miste het brons op een haar, maar het was voldoende voor een wereldbeker- en een WK-ticket. “Het WK...", straalde Van den Brandt na haar race. "Dat ik daar naartoe mag is echt een droom. Het doel was om me voor de worldcups te plaatsen. En nu ook het WK, ik ben benieuwd!"
'Heel jammer'Dai Dai Ntab uit Oisterwijk wist zich niet te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden. Toch reed ook Ntab een goed toernooi, met een vierde en een zesde plaats op de 500 meter. "Heel jammer", vond Ntabs moeder Petra Kok, die de wedstrijden vanaf de tribune vol spanning volgde. ,,Maar ik ben heel trots."
Europees allroundkampioene Ireen Wüst verscheen zondag niet meer aan de start. De 28-jarige Goirlese had behoefte aan rust. Zaterdag kwam ze nog wel in actie. Toen werd ze tweede op de 1000 meter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.