Vakbonden bezoeken Brabantse gemeenten en pleiten voor overname Pantein-Vivent door ZuidZorg

19 januari 2015 om 00:08
nl
De vakbonden FNV en CNV gaan maandagochtend langs vier gemeenten in Noordoost-Brabant om te pleiten voor een overname van het failliete Pantein-Vivent door ZuidZorg. De actie begint om tien uur ’s ochtends bij de gemeente Den Bosch.
Geschreven door

Na Den Bosch zijn de gemeenten Boxtel, Oss en Cuijk aan de beurt. Karim Skalli van FNV Zorg& Welzijn en Jacob Riepe van CNV Zorg& Welzijn hebben de gemeenten per brief op de hoogte gesteld van hun plannen.
'Afgewogen besluit'Pantein-Vivent ging woensdag failliet. Ruim twintig Brabantse gemeenten moeten uiterlijk dinsdag beslissen over de overname door ZuidZorg. Ze kunnen ook kiezen voor andere aanbieders. Bij het bedrijf werken 1800 huishoudhulpen voor 6100 klanten in Noordoost-Brabant.[YouTube:body:http://youtu.be/B3TDx9jljNE]
Overname ZuidZorgHonderden medewerkers van Pantein-Vivent werden donderdagavond bijgepraat over een mogelijke overname door ZuidZorg. Het bedrijf dat vooral actief is in Zuidoost-Brabant wil een groot deel van de thuishulpen van Pantein-Vivent een kans bieden om te solliciteren op een functie in hun eigen gebied.
ZuidZorg wil de zorg voor patiënten in het noordoosten van Brabant overnemen. Dat is het gebied waar Pantein-Vivent vooral actief is. Daarbij zou voor tachtig procent van de medewerkers een baan beschikbaar kunnen zijn.[YouTube:body:http://youtu.be/Oioodk9c_4M]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.