Student Friso de Vries uit Best gered na vermissing in Turkije

19 januari 2015 om 10:37 • Aangepast 21 november 2020 om 20:30
nl
De Nederlandse studenten die werden vermist in Turkije zijn maandagochtend rond elf uur door een Turkse hulpdienst gered. Onder hen is de 22-jarige Friso de Vries uit Best. Ze zijn samen met een Engelse student opgepikt door een reddingshelikopter.
Profielfoto van
Geschreven door

Een lerares van het Heerbeeck College in Best meldde maandagochtend aan Omroep Brabant dat de toen nog vermiste student op die school had gezeten. Ze reageerde even later opgelucht op het goede nieuws uit Turkije. "We maakten ons toch ongerust", vertelt ze. "Dit is een hele opluchting."

Wachten op privacy instellingen...

Verschillende leraren van de school in Best herkenden Friso volgens de lerares op televisie. Friso heeft in Best het vwo gedaan. Hij studeert nu als uitwisselingsstudent aan een universiteit in Istanbul.
Vorige week ging hij samen met een Nederlandse studente en een Britse uitwisselingsstudent te voet op pad in de buurt van de Turkse kustplaats Antalya voor een hikingtocht. Vrijdag belden ze het noodnummer 112 om aan te geven dat ze hulp nodig hadden.
Massaal gezochtSindsdien werd er massaal naar de drie gezocht. Zondag kwam het bericht naar buiten dat de drie gelokaliseerd waren door een helikopter terwijl ze zwaaiden met een rood T-shirt. Maandagochtend zijn ze door een reddingsteam opgehaald door de Turkse hulpdienst AFAD Turkey.

Wachten op privacy instellingen...

De hulpdienst heeft zo'n honderd medewerkers ingezet in de zoektocht naar de studenten. De drie zijn na de reddingsactie voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn daar verwelkomd door familie. Hoe het met ze gaat, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.