Video

FNV en CNV naar Den Bosch, Boxtel, Oss en Cuijk: geen toezeggingen gemeenten over thuiszorg

19 januari 2015 om 14:31
nl
De vakbonden FNV en CNV zijn maandagochtend langs vier gemeenten in Noordoost-Brabant gegaan. Tijdens hun bezoek pleitten ze voor een overname van het failliete Pantein-Vivent door ZuidZorg. De actie begon om tien uur ’s ochtends bij de gemeente Den Bosch.
Geschreven door

Na Den Bosch waren de gemeenten Boxtel, Oss en Cuijk aan de beurt. De wethouders hielden hun kaarten tegen hun borst. Uiteraard willen zij goede zorg voor iedereen in hun gemeenten garanderen, anderzijds lijken de gemeenten met het oog op de begroting geen andere mogelijkheden uit te willen sluiten.
Uiterlijk dinsdag beslissen ruim twintig Brabantse gemeenten over de overname door ZuidZorg. Een overname door een andere partij behoort ook nog tot mogelijkheden.
Pantein-ViventPantein-Vivent ging woensdag failliet. Bij het bedrijf werken 1800 huishoudhulpen voor 6100 klanten in Noordoost-Brabant.

ZuidZorg, dat vooral actief is in Zuidoost-Brabant, wil een groot deel van de thuishulpen van Pantein-Vivent een kans bieden om te solliciteren op een functie in hun eigen gebied.
ZuidZorg wil de zorg voor patiënten in het noordoosten van Brabant overnemen. Dat is het gebied waar Pantein-Vivent vooral actief is. Daarbij zou voor tachtig procent van de medewerkers een baan beschikbaar kunnen zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.