Video

Overgang van Ziggo naar UPC-tv: als de ouderen maar niet met een zwart scherm zitten

19 januari 2015 om 14:42
nl
De afstandsbediening draagt hij in zijn kontzak, de iPad in zijn hand en alle bewoners in het verzorgingshuis Sint-Anna in Boxmeer rekenen op hem. Ziggo-medewerker Bernlef Sminia loopt maandag met zijn collega's door de gangen om de overgang van Ziggo naar UPC zo makkelijk mogelijk te maken voor de bewoners. Want als je wat ouder bent, is de televisie erg belangrijk en moet je niks hebben van een scherm dat al te lang op zwart staat.
Geschreven door

"Met televisie kijken kom ik wel de avonden door, ja," zegt Mia Gomes-Jochijms, terwijl Sminia haar televisie aan het afstellen is. "Alleen had ik dit nooit gekund, deze monteur vertrouw ik wel."
Slechts vijf minuten op zwartZiggo is overgenomen door het bedrijf Liberty Global, dat ook eigenaar van UPC is. De twee bedrijven gaan samen onder één vlag verder en dus moeten alle Ziggo-klanten overstappen. Het bedrijf begint maandag met de overgang van de klanten in Noordoost-Brabant.
De overgang naar het netwerk van UPC stelt niet zo veel voor. Met een paar knoppen op de afstandsbediening is er weer beeld en kan Mia weer televisie kijken. In het verzorgingshuis zijn 120 televisies om te zetten, maar Sminia en zijn collega's moeten nog naar meer verzorgingshuizen.
Tevreden klantMia Gomes is wel even de kluts kwijt omdat de zenders anders zijn komen te staan en ze haar geliefde Eurosport niet kan vinden. Maar het leed is maar van korte duur. "Scherper beeld, meer zenders," zegt Mia. "Ja, ik ben voorlopig een tevreden klant."
De operatie is veel werk voor Ziggo, want eigenlijk is Bernlef Sminia geen officiële monteur. "Normaal zit ik op kantoor, nu spring ik bij." Volgens de woordvoerster van Ziggo hebben veel medewerkers zich vrijwillig aangemeld om mensen te helpen met de overgang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.