Video

Ziggo-klanten in Noordoost-Brabant over op tv-kanalen van UPC

19 januari 2015 om 15:11
nl
Bij Ziggo-klanten in het noordoosten van Brabant ging maandagmorgen om tien uur het beeld op zwart. De abonnees moesten alle tv-ontvangers opnieuw installeren. Vanwege de fusie met UPC moeten alle ruim 2,3 miljoen Ziggo-klanten in Nederland over op het tv-netwerk van UPC. Dat gebeurt sinds 5 januari per Ziggo-regio, waarbij het zuiden van Friesland het spits afbeet.
Geschreven door

Maandag waren de eerste 38.000 Brabantse klanten aan de beurt. Het gaat om de gemeenten Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert, Grave, Landert, Uden en Veghel in het noordoosten van Brabant.
Servicebus en extra monteursZiggo heeft een batterij aan monteurs klaarstaan om klanten te helpen die problemen hebben met de herinstallatie van tv-kanalen. Ook staat er in enkele grotere plaatsen een servicebus klaar waar klanten terecht kunnen met vragen.
Het gaat niet alleen om tv's, ook bij alle losse digitale ontvangers en digitale videorecorders (PVR's) moeten de tv-kanalen opnieuw geïnstalleerd worden. Dat is vooral belangrijk voor mensen die hun recorder geprogrammeerd hebben, want anders wordt niets opgenomen.
Tot nu toe zijn er nauwelijks tot geen problemen gemeld. De klanten in de Meijerij en het Land van Cuijk kregen vorige week een aankondiging met instructies over de omzetting in de bus. Van de geboden extra hulp van Ziggo is nauwelijks gebruik gemaakt.Ook in Friesland en Drenthe, de provincies die Noordoost-Brabant voorgingen, verliep de operatie vrijwel probleemloos.
Meer kanalen  De omzetting, waarbij veel tv-zenders een andere plek krijgen in de kanalenlijst, levert niet alleen ongemak op. De Ziggo-abonnees krijgen zelfs met alleen een basispakket aardig wat (HD)-kanalen erbij: zoals alle regionale omroepen en de HD-varianten van Nickelodeon, MTV, 13th Street, 24 Kitchen, ARD en ZDF. Ook abonnees van de extra pakketten krijgen uitbreiding van het aantal (HD)-kanalen.
De volgende Ziggo-regio in Brabant die op de kanalen van UPC overgezet wordt is West-Brabant, en wel het gebied ten westen en noorden van Roosendaal. Volgens planning moet dat rond het eind van deze maand gebeuren. Begin april van dit jaar moeten alle bijna 2,4 miljoen Ziggo-abonnees in Nederland 'om' zijn.
Voor UPC-klanten, zoals in de regio Eindhoven-Helmond, verandert er -voorlopig- helemaal niets.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.