Video

Vechtende PSV-supporters kregen kaarten van Vitesse-fans, stewards ‘handelden uit zelfbescherming’

19 januari 2015 om 15:16
nl
De PSV-supporters die zaterdag betrokken raakten bij een vechtpartij op de tribune bij Vitesse, hebben hun kaarten gekregen via seizoenkaarthouders van de Arnhemse club. Dat laat een woordvoerder van Vitesse maandag weten aan Omroep Brabant. “De betreffende seizoenkaarthouders zullen achterhaald worden. Tegen hen worden stappen ondernomen.”
Geschreven door

Volgens Vitesse is het verboden om als seizoenkaarthouder kaarten te regelen voor supporters van de tegenstander. “Daarnaast is diegene altijd verantwoordelijk voor het gedrag van zijn of haar gasten”, licht de woordvoerder toe.
'Voorkoming van verdere escalatie'De situatie op de tribune liep zaterdagavond uit de hand. Toen de stewards de PSV-supporters op hun gedrag aanspraken, mondde dat uit in een vechtpartij. Volgens de aanwezige fans van PSV waren het vooral de burgeragenten en de stewards die te ver gingen.
Vitesse weerspreekt dit. “Onze stewards waarborgen de service en veiligheid voor supporters. Er is proportioneel gehandeld uit zelfbescherming en ter voorkoming van verdere escalatie”, aldus een woordvoerder. Op beelden is te zien hoe de stewards met de supporters op de vuist gaan.[YouTube:body:http://youtu.be/49wI-Jq7MzA]
'Provocerend gedrag'De groep supporters zocht aan het begin van de wedstrijd contact met het uitvak. Daarop zijn zij diverse malen aangesproken, meldt Vitesse. “Na de 0-1 van PSV juichten de supporters en lieten zij provocerend gedrag zien. Op het verzoek van de stewards om het stadion te verlaten werd geen gevolg gegeven.”
De PSV-supporters hadden kaartjes voor de Oosttribune, het vak waar alleen maar Vitesse-supporters zitten. Dat viel op toen ze begonnen te juichen toen PSV een doelpunt maakte. Tien PSV-supporters werden opgepakt.
VervolgstappenHet gaat om mannen in de leeftijd van 17 tot en met 40 jaar. De meeste verdachten komen uit Eindhoven. In overleg met politie, gemeente en het Openbaar Ministerie worden de vervolgstappen bepaald.
De supportersvereniging gaat in gesprek met PSV, Vitesse en de politie, omdat het wil weten hoe de zaak zo heeft kunnen escaleren. "Wij zijn erg geschrokken van de beelden", zegt voorzitter Harrie Timmermans. "Dat stewards met gebalde vuisten op supporters inslaan, roept vragen op. We vragen ons af of het zo wel moet gaan."
Winst voor PSVDe politie van Arnhem heeft de zaak nog in onderzoek. PSV won de wedstrijd tegen de Arnhemmers met 0-1.[YouTube:body:http://youtu.be/dRWWflXKTAw]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.