Video

Protestmars leerlingen Het Baken Werkendam tegen uitzetting 7-jarig klasgenootje Steve

20 januari 2015 om 08:00 • Aangepast 21 november 2020 om 20:30
nl
Leerlingen van basisschool Het Baken in Werkendam hebben dinsdagochtend actiegevoerd tegen de uitzetting van hun klasgenootje Steve Ruhamira (7). Zes jaar geleden kwam hij samen met zijn ouders naar Nederland. Nu dreigt het gezin, waaronder ook zusje Ornella (3) te worden uitgezet naar Congo.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens directeur Arnold van Ooijen is het gezin helemaal geïntegreerd in Werkendam.
Laatste strohalm Vrienden van Steve zijn bang dat hij straks niet meer in de klas verschijnt. "Het is voor 98% zeker dat de familie wordt uitgezet. Er loopt nog wel een procedure, maar de kans is groot dat ze binnenkort naar een uitzetcentrum gaan", aldus schooldirecteur Van Ooijen. "De vader van Steve is actief geweest in de politiek in Congo. Voor de familie is de situatie in Congo waarschijnlijk zeer onveilig."

Wachten op privacy instellingen...

Om hun protest kracht bij te zetten, liepen 200 kinderen en ouders een protestmars van de school naar het gemeentehuis. Daar hopen ze de wethouder Peter van der Ven ervan te overtuigen dat hij zijn positie moet gebruiken om Steve en zijn familie in Nederland te laten blijven.
Kans vermoord te wordenHet gezin loopt naar eigen zeggen grote kans om vermoord te worden in Congo. Een jaar geleden verzamelden leerlingen van Het Baken al vierduizend handtekeningen als protest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.