Schaliegasvrij Haaren blij met uitspraken VVD'er: 'Nu is er bewijs voor vermoedens' - Omroep Brabant
Video

Schaliegasvrij Haaren blij met uitspraken VVD'er: 'Nu is er bewijs voor vermoedens'

19 januari 2015 om 18:11
nl
Het lijkt vreemd, maar Stichting Schaliegasvrij Haaren is haast blij dat Tweede Kamerlid René Leegte (VVD) al bellend in de trein tactieken besprak om de schaliegaswinning in Groningen gaande te houden. Voor de stichting is het een kijkje in de agenda van de VVD. Het Kamerlid kwam in opspraak en heeft uiteindelijk zijn woordvoerdersfunctie op het onderwerp neergelegd.
Geschreven door

Aan de telefoon zei Leegte dat de besluitvorming rondom gaswinning vertraagd moet worden, zodat het winnen van gas gewoon door kan gaan. Om dat te regelen zou er meer onderzoek gedaan moeten worden. Een medepassagier hoorde het gesprek en zette het op Twitter.
'Er is nu gewoon bewijs'“Toen we hoorden dat Leegte er zo over dacht waren we wel blij”, zegt Rien van Hal van Schaliegasvrij Haaren. “Want nu is er bewijs dat we al jarenlang tegen een verhaal vechten dat helemaal niet kan. Dat boorfirma’s en de regering een niet kloppend verhaal vertellen. Dit is een bevestiging van onze eerdere vermoedens”, stelt Van Hal.
Komend jaar zal er in ieder geval niet geboord worden naar schaliegas in Brabant. Toch vertrouwt Van Hal de beloftes niet helemaal. “Kijk naar Groningen”, gaat hij verder. “Zij zijn vijftig jaar geleden ook blij gemaakt. Maar nu zitten ze daar in de problemen. Dit is hetzelfde verhaal, maar dan vijftig jaar later. Het is geld scheppen over de rug van de burgers.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.