Confetti op Schiphol voor Erik van Loon en Hans Vogels bij thuiskomst na succesvolle Dakar Rally

19 januari 2015 om 20:40
nl
Geen rondvliegende zandkorrels, maar confetti en juichende familieleden en vrienden. De stemming op Schiphol zat er goed in toen Dakar-deelnemers Erik van Loon uit Riethoven en Hans Vogels uit Boskant maandag weer arriveerden op Nederlandse bodem.
Geschreven door

“Ik heb een geweldig mooie rally gehad en de ontvangst op het vliegveld is geweldig”, vertelt Vogels. De grijns op zijn gezicht verdwijnt geen moment. Vogels eindigde na een solide Dakar Rally op een elfde plek in het eindklassement voor motoren. De coureur is ambitieus. Volgend jaar gaat hij voor de top tien.
Team BoskantEn dus stonden zo’n veertig familieleden en vrienden maandagmiddag klaar op Schiphol om Vogels te verwelkomen. “We hebben een hele ploeg meegenomen naar Schiphol, maar in Boskant staat nog een team te wachten”, vertelt vriendin Sabine van den Boogaard.
Twee weken moest de familie van afstand toekijken hoe Vogels door de Zuid-Amerikaanse woestijnen reed. “Het is toch spannend, want er kan van alles gebeuren. Het is en blijft een gevaarlijke rally. Een klein foutje kan fataal zijn”, vertelt pa Dries Vogels.
'Super fijn gevoel'Autocoureur Erik van Loon uit Riethoven schreef geschiedenis met een vierde plek in het algemeen klassement. Het is de beste klassering van een Nederlander ooit. “Fantastisch, dit is een super fijn gevoel”, laat Van Loon weten.
Alle liveblogs, etappeverslagen en uitslagen zijn terug te vinden op onze themasite: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.