Vught voelt zich belazerd door thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent - Omroep Brabant
Video

Vught voelt zich belazerd door thuiszorgorganisatie Pantein-Vivent

19 januari 2015 om 22:38 • Aangepast 21 november 2020 om 20:29
nl
Wachten op privacy instellingen...
De gemeente Vught voelt zich belazerd door huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent, die vorige week failliet werd verklaard. VVD-wethouder Saskia Heijboer vertelde maandagavond in de gemeenteraad dat Pantein-Vivent de gemeente op het verkeerde been heeft gezet door te doen alsof alles goed ging, zelfs nadat er in november vanwege financiële problemen al een stille bewindvoerder was aangesteld.
Profielfoto van
Geschreven door

Samen met twintig andere Brabantse gemeenten moet Vught door het faillissement uiterlijk dinsdagmiddag beslissen hoe de huishoudelijke hulp vanaf 1 februari wordt geregeld. In meer gemeenten zoals Schijndel, Veghel, Cuijk en Oss waren maandagavond daarom extra raadsvergaderingen.

Wachten op privacy instellingen...

Dwingende manierHuishoudhulpaanbieder ZuidZorg is bereid om 1450 van 1800 huishoudhulpen van Pantein-Vivent een halfjaarcontract aan te bieden. De huishoudhulpen gaan wel minder verdienen. Curator Floris Dix probeert het plan van ZuidZorg er op een dwingende manier doorheen te drukken, zei de Vughtse wethouder maandagavond.
Volgens curator Floris Dix, die in Vught op de publieke tribune zat, begrijpen mensen niet wat de taak van een curator is. "Ik sta voor het belang van de 1800 medewerkers van het bedrijf. Hun belang en de continuïteit van de zorg zijn het best gebaat bij ZuidZorg."

Wachten op privacy instellingen...

Het aanbod van ZuidZorg geldt alleen als genoeg gemeenten meedoen, maar dat argument maakt in Vught niet veel indruk. "Ik laat mij niet chanteren", aldus de wethouder. Vught heeft nog een andere aanbieder op de reservebank (Tzorg) en een groot deel van de gemeenteraad kiest liever voor deze aanbieder.

Wachten op privacy instellingen...

TwijfelsOok in Veghel en Schijndel twijfelt de gemeenteraad of de gemeente in zee moet gaan met ZuidZorg of met andere aanbieders. Volgens wethouder Riny van Rinsum van Veghel worden de verschillende scenario's nu bekeken.
Ondanks de twijfels bij veel gemeentes blijft curator Dix hoop houden dat de gemeentebesturen mee zullen gaan naar ZuidZorg. Dinsdag wordt er een knoop over doorgehakt in de colleges van B en W.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.