Staking bij geldtransporteur Brink's in Best: geldautomaten niet bijgevuld - Omroep Brabant

Staking bij geldtransporteur Brink's in Best: geldautomaten niet bijgevuld

20 januari 2015 om 08:35
nl
Bij de vestiging van geldtransporteur Brink's in Best werd dinsdag gestaakt. In Midden- en Oost-Brabant en in Limburg werden geldautomaten niet bijgevuld en bleven banken met volle kluizen zitten omdat er geen geld werd opgehaald.
Geschreven door

Om veiligheidsredenen werd wel geld opgehaald bij winkels. Bij Brink's in Best lag door de staking ook een geldtelcentrale stil. Consumenten hebben tot nu toe weinig last van de actie.
Druk langzaam opvoerenHet stakende personeel van Brink's repareert ook geen geldautomaten die kampen met een storing. Volgens actiecoördinator Leen van der List van vakbond FNV wordt de druk op deze manier langzaam opgevoerd. "De verstoring van bedrijfsprocessen wordt groter en het is ingewikkelder om de achterstanden in te lopen", zegt hij.
Beter sociaal planHet bedrijf verliest Rabobank als grootste klant. Daardoor verliezen 650 van de ruim duizend werknemers hun baan. De werknemers van Brink's voeren actie om een beter sociaal plan af te dwingen voor collega's die door een reorganisatie hun baan verliezen. Ook willen ze herplaatsing van zoveel mogelijk personeel bij andere geldtransporteurs.
In West-Brabant wordt wel gewerkt. Die regio valt onder het kantoor in Rotterdam, waar vorige week werd gestaakt.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.