Traumatiserend: jonge vader in Vught laat baby vallen als hij wordt bedreigd door overvallers

20 januari 2015 om 08:38
nl
De vier brutale overvallers die eind vorig jaar toesloegen bij een villa aan de Acacialaan in Vught, hebben volgens de politie het jonge gezin getraumatiseerd. De mannen beroofden de familie terwijl de jonge vader zijn vier maanden oude baby in zijn handen had. Hij liet het kind vallen toen de criminelen een pistool op hem richtten.
Geschreven door

Het hardwerkende gezin was net thuis na een drukke werkdag, zo vertelde de politie maandagavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Vader, moeder en baby gingen net aan tafel voor het eten toen er plots lawaai uit de keuken klonk. De jonge vader dacht dat het de wasmachine was, maar het bleken overvallers te zijn.
Zij stonden in de hal toen de vader met het kind in zijn armen aan kwam lopen. Onder dreiging van een pistool moest hij snel zijn sieraden en zijn auto, een Range Rover, afstaan.
'Daders spraken met vermoedelijk Marokkaans accent'De vier overvallers sloegen uiteindelijk op de vlucht in de wagen van het gezin. Ze reden volgens de politie maar een paar honderd meter, tot op het Snippenlaantje. "Ze moeten bijna zeker in een andere auto zijn overgestapt", zo meent de politie.
In Bureau Brabant zegt de politie dat drie daders met een Marokkaans accent spraken. De vierde sprak duidelijk met een Bosch accent. "Dat was de langste van de vier, met een fors en sportief postuur", aldus de politie over de signalementen.
Forse beloningNa de beroving bij het gezin in Vught loofde schaderegelingsbedrijf Cunningham Lindsey eind vorig jaar nog een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip, maar zonder resultaat.
In Bureau Brabant kwamen maandagavond ook andere zaken aan bod. Zoals een ouder echtbaar in Tilburg dat bruut werd overvallen. Daarbij sloeg een dader de 69-jarige vrouw met de kolf van zijn geweer tegen haar hoofd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.