Vught in zee met ZuidZorg als opvolger van Pantein-Vivent? Geen uitgemaakte zaak

20 januari 2015 om 09:40
nl
Het is geen uitgemaakte zaak dat gemeenten als Vught in zee gaan met ZuidZorg als opvolger van Pantein-Vivent. Dit zegt wethouder Saskia Heijboer van de gemeente Vught. Volgens haar zijn er ook andere kandidaten om het werk van de failliet verklaarde thuiszorgorganisatie over te nemen.
Geschreven door

In principe moet hierover dinsdag bij ongeveer twintig gemeenten in Noordoost-Brabant duidelijkheid komen. Wethouder Heijboer vindt het allerbelangrijkste dat de bijna driehonderd gezinnen in Vught, die huishoudelijke hulp nodig hebben, hierop kunnen blijven rekenen.  
'Werk moet gedaan worden'Ze lijkt zich er niet zulke grote zorgen over te maken. Het is volgens haar nog maar de vraag of er zoveel mensen op straat komen wanneer er een doorstart komt van ZuidZorg onder de paraplu van Pantein of een andere organisatie. “Het werk moet toch gedaan worden”, aldus Heijboer.
Ze heeft overigens wel een vieze smaak in de mond overgehouden van het gedoe om Pantein-Vivent. “Achteraf blijkt dat vanaf eind november al een stille bewindvoerder was aangesteld vanwege het faillissement bij deze organisatie. Wij kregen dit pas op 8 januari te horen. Eerder hebben we hierover geen enkel signaal ontvangen. Ik voel me dan ook op het verkeerde been gezet, belazerd zelfs. We zijn door de curator onder druk gezet.”
Meer kapers op de kustHeijboer wil nog niet zeggen met welke aanbieder de gemeente Vught in zee gaat. “Pas de afgelopen nacht zijn alle mogelijkheden definitief op een rij gezet. Als college gaan we ons hierover vandaag buigen en dan nemen we een beslissing, waarbij we rekening willen houden met de cliënten én de werkgelegenheid”, aldus Heijboer.
Volgens haar zijn er behalve ZuidZorg meer kapers op de kust. Ze doelt onder meer op Tzorg, dat in 310 Nederlandse gemeenten actief is. Tijdens een extra vergadering, die maandagavond op initiatief van de SP werd gehouden, bleek dat de voorkeur van een meerderheid van de gemeenteraad naar deze aanbieder uitgaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.