Ouders Niels Pijnenburg dienen klacht in voor niet vervolgen taxichauffeur

20 januari 2015 om 11:14 • Aangepast 24 april 2020 om 22:38
nl
De ouders van de 27-jarige Niels Pijnenburg die vorig jaar uit een rijdende taxi stapte en overleed, willen dat de betrokken taxichauffeur alsnog straf krijgt. Ze dienden een klacht in tegen het besluit de chauffeur niet te vervolgen, meldt het gerechtshof in Den Bosch dinsdag.
Geschreven door

De taxichauffeur en de 27-jarige Niels uit Den Dungen kregen ruzie over betaling. Niels stapte op de N617 (Den Bosch-Schijndel) bij Sint-Michielsgestel uit de rijdende taxi en raakte zeer ernstig gewond. Hij overleed in het ziekenhuis. De chauffeur meldde zich bij op het politiebureau met zijn verhaal. Hij werd aangehouden maar snel weer vrijgelaten.
De ouders wilden hun klacht dinsdag niet toelichten. Eerder zeiden ze dat ze het verhaal van de taxichauffeur maar moeilijk kunnen geloven. Ze denken dat hij niet de volledige waarheid spreekt en menen dat hij in ieder geval strafbaar is voor het hulpeloos achterlaten van hun zoon.
Onvoldoende bewijsJustitie liet vorig jaar weten de taxichauffeur niet te willen vervolgen voor betrokkenheid bij de dood van Niels Pijnenburg. Er was namelijk onvoldoende bewijs om de chauffeur te vervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.