Video

Help: Tilburgse volkszanger Wesley zoekt een lied om mee te kunnen scoren

20 januari 2015 om 12:03 • Aangepast 24 april 2020 om 22:39
nl
Tien jaar geleden was de Tilburgse volkszanger Wesley één van Brabants populairste volkszangers. Hij had duizenden fans, drukbezochte fanclubdagen, jaarlijks driehonderd optredens en ook nog eens eigen tv-soap. Anno 2015 lijkt het over en uit voor volkszanger Wesley.
Geschreven door

Als Wesley de voordeur opent, staan we niet in oog met iemand die het niet meer ziet zitten. Integendeel: Wesley is vrolijk, vader van een prachtige dochter maar wel tien kilo zwaarder dan in zijn periode van succes. "Jij denkt dat ik altijd 17 blijf. Iedereen wordt zwaarder, maar ik geef toe dat er wel wat kilootjes af mogen."  
'Wesley is cool: vetcool' was destijds een kreet die iedereen kende. Anno 2015 is het aantal optredens gekelderd van driehonderd naar vijftig per jaar. En de laatste cd 'Julia' dateert alweer van twee jaar geleden. "Ik ben er niet somber om. Ik heb het allemaal meegemaakt. Ik weet zeker dat binnenkort weer zoiets als toen gaat gebeuren."
Slapende fanclub De fanclub die destijds duizenden leden had, bestaat nog steeds, maar van enige activiteit is nog nauwelijks sprake. "De fanclub is niet opgeheven maar min of meer slapende. Ik krijg nog steeds heel veel fanmail en verzoekjes. Als ik mijn carrière weer op de rails krijg, dan is het makkelijker om de fanclub weer tot leven te wekken in plaats van alles opnieuw op te zetten."
Het probleem voor de volkszanger is het vinden van een goed pakkend lied. "We zijn bezig met nieuw repertoire en dat is het enige wat op dit moment lastig is. We hebben heel veel liedjes binnengekregen maar er zit heel weinig bij wat een nieuwe Wesleyhit zou kunnen zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!