Video

Missie 'hoe maak je een carnavalshit' geslaagd? Oordeel zelf en luister 'TUTUTU Carnaval'

21 januari 2015 om 19:07
nl
De strijd om de grootste carnavalskraker van het jaar is losgebarsten. Omroep Brabant-verslaggever Floyd Aanen deed woensdag net als een jaar geleden een poging om er ook een te maken. Na een dag ploeteren in de studio kwam hij met 'TUTUTU carnaval'. Hij is er zelf wel tevreden over, maar is het ook echt een hit?
Geschreven door

"Het was een hele bevalling, maar het is gelukt. En ik ben boekbaar", zo liet de vermoeide, maar voldane verslaggever annex carnavalsartiest Floyd aan het eind van de dag weten. En het was weer een hele opgave, want Floyd heeft naar eigen zeggen 'het ritmegevoel van een aardappel'.
De altijd beweeglijke Floyd FlitsVorig jaar lukte het Floyd ook om in een dag een carnavalshit te maken. Het nummer Fijnfisjenie 34 werd binnen een paar uur verzonnen en opgenomen.  
Dit jaar pakte hij het iets professioneler aan en dacht hij er van tevoren een beetje over na en hij bedacht een artiestennaam. Hij ging met een deuntje van Johnny Cash voor een 'western thema' en gaat voortaan met carnaval als Floyd Flits door het leven. "Zo werd ik op de basisschool genoemd. Ik was iets sneller dan anderen in mijn bewegingen, daarom de bijnaam Floyd Flits."
Johnny Cash draait zich om in zijn grafHij kreeg woensdag ook nog hulp van een zangeres en van carnavalsartiest Adj Ambiance uit Hoeven. Ronnie van Overveld, geluidstechnicus bij Omroep Brabant, heeft ook flink geholpen.
Het deuntje 'tututu' is regelrecht en schaamteloos gejat uit 'Ring of Fire' van Johnny Cash. "Hij draait zich vast om in zijn graf", zei een ietwat onzekere Floyd, maar dat is natuurlijk nergens voor nodig.
OordeelIn een dag tijd heeft Floyd het weer gepresteerd om een echte carnavalshit af te leveren. Intussen nieuwsgierig? Luister hem hieronder en oordeel zelf:
[YouTube:body:http://youtu.be/naBh4gL8SwM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.