Video

Paul Kagie na twintig jaar opnieuw wethouder in Den Bosch en wellicht wat milder dit keer

20 januari 2015 om 12:48
nl
Omstreden was hij. Paul Kagie trad in 1996 af als wethouder van Den Bosch. Bijna twintig jaar later doet hij een nieuwe gooi naar het pluche. Hij is door zijn fractie Bosch Belang als wethouderskandidaat naar voren geschoven. "Ik heb mijn nek uitgestoken," zegt Kagie.
Geschreven door

Paul Kagie werd, toen hij PvdA-wethouder was, in eerste instantie gezien als een held, die opkwam voor de gewone man in de wijken. Maar door zijn onorthodoxe manier van besturen verloor hij uiteindelijk toch het vertrouwen van de gemeenteraad. "Ik heb er heel wat van geleerd", zegt Kagie nu.
Flinke klapKagie deelde zelfs een klap uit aan een stadgenoot, toen hij ongerust kwam kijken bij een brand vlakbij zijn huis. Een oud-bestuurder van de lokale omroep in Den Bosch merkte op: "Nu komt alles goed, de wethouder is er." Dat schoot bij Kagie in het verkeerde keelgat. Nu hoopt Kagie milder te zijn. "Dat is in ieder geval wel geconstateerd door mensen."
De klap werd de wethouder overigens nog vergeven, maar zijn stijl van besturen niet. Zo misbruikte hij de gemeentelijke creditcard. Hij werd omschreven als agressief en onorthodox, die regelmatig ambtenaren op hun donder gaf als het hem niet snel genoeg ging. Uiteindelijk kreeg hij een motie van wantrouwen van de gemeenteraad aan de broek. Nu lijkt hij terug te keren op het pluche, met zorg in zijn portefeuille.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.