Vragen CDA Eindhoven over vertrek SNS-bank vanwege drugsoverlast - Omroep Brabant

Vragen CDA Eindhoven over vertrek SNS-bank vanwege drugsoverlast

20 januari 2015 om 14:39
nl
Het CDA in Eindhoven vraagt zich af hoe het mogelijk is dat SNS bank uit het centrum wordt weggejaagd door drugsdealers en -gebruikers. De christen-democraten vragen naar aanleiding hiervan ook aandacht voor het veiligheidsgevoel van andere burgers onder de luifel van het gebouw aan de Vestdijk.
Geschreven door

De CDA-fractie in de Eindhovense gemeenteraad heeft de vragen voorgelegd aan burgemeester en wethouders.
Miscommunicatie tussen SNS en gemeente?De SNS bank heeft volgens het CDA aangegeven dat ze de drugsoverlast heeft aangekaart bij de gemeente, maar dat de overlast bleef aanhouden. Daarom ziet SNS geen andere mogelijkheid dan vertrek uit Eindhoven. De gemeente zou volgens het CDA gezegd hebben dat de bank haar problemen niet aangegeven heeft.
De CDA-fractie vraagt zich af hoe deze twee verschillende versies van het verhaal kunnen zijn ontstaan. Oftewel wie er de waarheid spreekt.
Wat is gebeurd met maatregelen tegen drugsproblemen?In 2013 en begin 2014 is de Vestdijk een tijdje 'schoon' geweest van drugsdealers en hun klanten door het cameratoezicht en de gebiedsverboden. Wie nu op de Vestdijk loopt hoeft geen expert te zijn om te zien dat er weer volop drugshandel is, aldus het CDA.
Een aantal drughandelende jongeren is toen van de straat gehaald en er is geprobeerd om hen weer op het rechte pad te krijgen. De CDA-fractie vraagt zich af hoe het staat met die projecten.


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.