Video

Honderd Helmonders naar rechter voor bonnenregen bij Julianabrug: ‘Op hol geslagen flitspaal’

20 januari 2015 om 14:52
nl
Meer dan honderd Helmonders stappen naar de rechter om hun bekeuring voor rijden door rood licht bij de Julianabrug aan te vechten. De gedupeerde automobilisten zeggen dat ze ten onrechte geflitst zijn voor door rood licht rijden. De boete daarvoor is 237 euro.
Geschreven door

Volgens woordvoerder Richard van Helden van de automobilisten klopt de afstelling van de flitspaal niet. Mensen die door groen licht rijden en moeten wachten voor stilstaand verkeer worden alsnog geflitst voor door rood rijden.
Veel meer gedupeerdenVan Helden denkt dat er nog veel meer gedupeerden zijn: “Niet iedereen neemt de moeite om een bekeuring aan te vechten. Sommige mensen besluiten om de boete maar gewoon te betalen."
De gedupeerden stappen nu gezamenlijk naar de rechter om bezwaar te maken tegen de bonnenregen van de ‘op hol geslagen flitspaal’.
Van Helden wacht nog op nieuwe bewijslast en wil in afwachting van de rechtszaak niet te veel kwijt over de kwestie: “Maar als de eerste bon is verscheurd dan kom ik nog met smeuïge verhalen."
MelkkoeEen woordvoerder van de gemeente Helmond laat weten dat het Openbaar Ministerie en de politie verantwoordelijk zijn voor de flitspaal. Het beeld dat de paal een melkkoe voor de gemeente is klopt dan ook niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.