Textielfabrikant Vlisco uit Helmond breidt fors uit in Nigeria - Omroep Brabant

Textielfabrikant Vlisco uit Helmond breidt fors uit in Nigeria

20 januari 2015 om 15:06
nl
Textielfabrikant Vlisco Group uit Helmond breidt fors uit in Nigeria. Het bedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Nigeriaanse overheid om verder uit te breiden in West-Afrika, zo werd dinsdag bekend. Het onderhandelingstraject duurde vier jaar.
Geschreven door

Vlisco is de bekendste fabrikant van stoffen voor traditionele Afrikaanse klederdracht. De deal geeft het Helmondse bedrijf toegang tot 188 miljoen Nigeriaanse consumenten en levert naar verwachting ruim 10.000 banen op in de katoenindustrie. Of dit om banen in Helmond of in Nigeria gaat, kon een woordvoerder van Vlisco niet zeggen.
Hoeveel het concern in Nigeria gaat investeren, is eveneens nog onbekend.
Banenverlies door EbolaVorige week nog maakte Vlisco bekend dat honderd mensen in Helmond hun baan kwijtraken bij de stoffenhandel als gevolg van de ziekte ebola in Nigeria. Het gaat om flexwerkers en mensen die via het uitzendbureau werken. Vanwege de uitbraak van de dodelijke ziekte en de dreiging van het terroristische Boko Haram ligt de stoffenmarkt daar op zijn gat, was toen de verklaring.
Een woordvoerder van Vlisco kon dinsdag niet zeggen of de honderd medewerkers door het samenwerkingsverbond met Nigeria hun baan nu terugkrijgen.
Ontslag is tijdelijke maatregelDe directie ging er vorige week vanuit dat het ontslag een tijdelijke maatregel is. "De omzet van het afgelopen jaar is minder dan we verwacht hadden. De totale omzet van de Vlisco Group in 2013 is nog steeds positief ten opzichte van een jaar eerder", laat een woordvoerder van Vlisco weten.
Vlisco opende in 2009 zijn eerste winkels in West-Afrika.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.