Video

ME oefent aanpak illegale houseparty's in Uden: Jongeren 'rellen' met stenen en stokken

20 januari 2015 om 15:54
nl
Zo'n vijftig agenten werden dinsdagmorgen opgetrommeld en in ME-bussen naar een industrieterrein in Uden gebracht. Daar waren ongeveer 130 jongeren van het Koning Willem I College in Den Bosch en het Vakcollege in Helmond bijeengekomen om lekker een potje te rellen.
Geschreven door

De jongeren maakten gretig gebruik van de aanwezige stenen, stokken en ruimte om zich lekker uit te leven op de binnenstormende ME'ers. Vol adrenaline en met een vloek hier en daar probeerden ze de eenheid terug te jagen.
Haastig ervandoorEcht veel succes had dat niet. De eenheid is namelijk stevig uitgerust met schild en wapenstok en al gauw rennen de jongeren er haastig vandoor.
Voor de jongeren is deze oefening een buitenkansje om zich lekker uit te leven. Het komt namelijk niet vaak voor dat je op een 'illegale' party mag feesten en rellen zonder dat je daarvoor wordt opgepakt.
Beetje rellen niet ergToch vinden veel jongeren een beetje rellen niet erg. Maar wie uitdeelt, moet ook incasseren. "Ik vond het heel leuk. Alleen werd ik wel te hard teruggeslagen door een agent", zegt een van de leerlingen.
Aan ieder feest komt een einde. Zo ook aan deze 'illegale' party. De ME'ers hebben de jongeren met succes verdreven en de dj wordt bevolen zijn dreunende housebeats uit te zetten. Het feest is voorbij.
VlekkeloosMaar nog niet voor de mobiele eenheid, voor hen is het tijd om te evalueren en de puntjes op de 'i' te zetten. Want als er straks echt een illegale party is, moet het natuurlijk vlekkeloos gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.