Gevonden granaat spoorloos verdwenen, wie heeft het projectiel uit bos in Breda meegenomen?

20 januari 2015 om 16:42
nl
De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) zou dinsdag een granaat uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk maken, maar vond die niet meer in het natuurgebied in Breda waar hij werd opgemerkt. De zogeheten geschutsgranaat is spoorloos verdwenen. Het explosief kan ontploffen, waarschuwt de politie de onbekende vinder.
Geschreven door

De granaat werd tussen 15 en 20 januari gevonden door een wandelaar in het natuurgebied langs de Nieuwe Bredase Baan. Een zogeheten bomverkenner groef de granaat opnieuw in en bracht een markeerlint aan. Toen de EOD terugkwam was de granaat weg.
Nog niet ontploftDe politie wil de vinder met klem waarschuwen. De granaat uit de Tweede Wereldoorlog is nog niet ontploft, maar er is geen enkele garantie dat het dat niet alsnog gaat doen.
De granaat werd ontdekt door een wandelaar. Nadat de politie was gewaarschuwd, vond een bomverkenner in het gebied de negentien centimeter lange geschutsgranaat.
Uitgegraven en meegenomenVolgens de politie is de granaat vermoedelijk uitgegraven en meegenomen. Aangezien het explosief nog kan ontploffen, wordt mensen gevraagd eventuele tips en informatie door te bellen via het nummer 0900-8844.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.