Thuishulpen Pantein-Vivent bijgepraat: CNV en FNV willen behoud van werk, loon en goede zorg

21 januari 2015 om 09:54 • Aangepast 21 november 2020 om 20:28
nl
Ongeveer 250 thuishulpen van het failliete Pantein-Vivent zijn dinsdagavond in een hotel in Nuland bijgepraat over een overname door andere zorgaanbieders. De vakbonden zetten de komende twee weken in op acties voor behoud van werk, het behoud van loon en het behoud van goede zorg voor cliënten.
Profielfoto van
Geschreven door

Vakbond FNV wil dat de thuishulpen actie gaan voeren. Te beginnen woensdag op de publieke tribune bij de gemeenteraad in Oss. "'Het moet in Oss bomvol zijn en rumoerig. Of je daar woont of niet, laat je zien en horen", klonk de oproep van bestuurder Karim Skali,
Kamerdebat, volgens FNVDe bond zal er dan ook zijn en laat zich ook zien, donderdag, tijdens een debat in de Tweede Kamer dat dan zou worden gehouden, volgens Skali. De bond heeft voor volgende week raadsbijeenkomsten in achtereenvolgens Den Bosch, Boxtel en Cuijk op de agenda staan.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Aanbod ZuidZorg afgewimpeldDinsdag werd duidelijk dat Brabantse gemeenten niet zitten te wachten op een aanbod van ZuidZorg voor overname van medewerkers en cliënten van Pantein-Vivent. Vorige week werden de thuishulpen nog bijgepraat in een bijeenkomst van ZuidZorg. De leiding van deze zorgorganisatie, die vooral actief is in Zuidoost-Brabant, snapt er niets van waarom gemeenten voor andere aanbieders hebben gekozen.
Tzorg wordt in alle gemeenten genoemd als één van de zorgaanbieders waar cliënten en medewerkers van Pantein-Vivent naar kunnen overstappen.
'Salaris afpakken'Het zorgbedrijf wil alle thuishulpen van het failliete bedrijf overnemen, maar dan wel tegen een lager salaris. En dat steekt de vakbonden. "Je kunt niet het loon verlagen om iedereen aan het werk te houden. Er is een nieuwe cao en het is heel zuur om aan de vooravond van de start daarvan ineens salaris af te pakken", zegt een woordvoerder van FNV.

Wachten op privacy instellingen...

In die CAO staat dat ervaren thuishulpen 12,50 euro bruto per uur moeten verdienen. Maar Tzorg wil ze maar 10,08 euro bruto per uur geven. "Desnoods gaan we naar Den Haag", waarschuwt FNV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.