De philharmonie zuidnederland brengt klassieke muziek naar Brabantse poppodia

20 januari 2015 om 18:55
nl
Het mag allemaal wat losser en wat minder afstandelijk tijdens een concert met klassieke muziek. Daarom speelt de philharmonie zuidnederland in februari twee keer op een Brabants poppodium, de Effenaar in Eindhoven en 013 in Tilburg. Om, zoals ze het zelf zeggen, 'het publiek bij de lurven te pakken'. De concerten heten 'club night by philzuid'.
Geschreven door

Dat publiek bestaat dan uit dertigers en veertigers die op een andere manier kennis kunnen gaan maken met klassieke muziek. De manier waarop klassieke muziek wordt gepresenteerd, stamt uit een ver verleden.
'Aan de muziek verandert niet'Er zijn veel vaststaande etiketten. "Voor mensen die ingewijd zijn in de klassieke muziek is dat prima, maar de jongere generatie vindt die etiketten niet fijn" aldus Masa Spaan. Zij is adviseur bijzondere programmering bij philharmonie zuidnederland.
"Aan de muziek zelf veranderen we niks, maar wel alles daarom heen", vertelt Masa Spaan. Het concert, in combinatie met filmbeelden, duurt een uur.
Geen smokingDe musici hoeven geen smoking aan op het podium. Vooraf worden de mensen ontvangen door een dj die klassieke muziek draait. En zangeres Nora Fischer is vooral performer.
De jonge dirigent Karel Deseure vertelt op een luchtige manier over de muziek. Na afloop kunnen de bezoekers iets gaan drinken met de musici.
De Club night by philzuid is op donderdag 5 februari in De Effenaar in Eindhoven en vrijdag 6 februari in 013 Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.