Nieuwe coalitie Den Bosch hakt knopen door over theater en bieb - Omroep Brabant

Nieuwe coalitie Den Bosch hakt knopen door over theater en bieb

20 januari 2015 om 19:25
nl
In de bestuursperiode tot 2018 wordt in Den Bosch gestart met de nieuwbouw van het Theater aan de Parade op de huidige locatie aan de Parade. Dit staat in het beleidsakkoord 'Aan de slag!', dat dinsdagmiddag in Den Bosch werd gepresenteerd door de vijf nieuwe coalitiepartijen. D66, Rosmalens Belang, VVD, CDA en Bosch Belang.
Geschreven door

De nieuwbouw van het theater was lange tijd een heet hangijzer in de Bossche politiek. Zo wilde de nieuwe coalitiepartij Bosch Belang voor de verkiezingen geen nieuw theater, terwijl D66 een theater in het Paleiskwartier wenste. Beide partijen gaven eerder al aan water bij de wijn te willen doen.
Bieb niet naar GZG-terreinEen ander langslepend dossier in Den Bosch vormde de bibliotheek. De nieuwe coalitie heeft besloten dat het huidige pand aan de Hinthamerstraat wordt gemoderniseerd. Lange tijd leek de bieb een nieuw onderkomen te krijgen op het vrijgekomen GZG-terrein.
Een derde opvallend punt in het akkoord is de oprichting van een Sociaal& Zorgfonds om financiële risico’s door bezuinigingen op de zorg vanuit Den Haag op te vangen. Hoeveel geld er in dit fonds komt, is nog niet duidelijk.
Extra raadsvergadering Het akkoord werd gepresenteerd door de aanstaande wethouders: Eric Logister (D66), Jos van Son (Rosmalens Belang), Jan Hoskam (VVD), Huib van Olden (CDA) en Paul Kagie (Bosch Belang).
27 januari is er een extra vergadering gepland waarin met de gemeenteraad wordt gedebatteerd over het akkoord. In die vergadering worden ook de vijf wethouders benoemd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.