Erik van Loon en Hans Vogels geloven in een nog beter resultaat in de Dakar Rally

20 januari 2015 om 19:28
nl
“Als ik niet zou geloven in een nog beter resultaat, zou ik nu al meteen stoppen.” Erik van Loon is vast van plan zijn prachtige prestatie in de Dakar Rally van 2015 nog te gaan verbeteren. De autocoureur uit Riethoven eindigde als vierde in het algemeen klassement. En leverde daarmee de beste Nederlandse prestatie ooit. Maar volgens Van Loon zou er nog wel eens meer in kunnen zitten. Motorrijder Hans Vogels uit Boskant voelt dat net zo.
Geschreven door

Van Loon is in zijn zevende Dakar volgens eigen zeggen nog 'rallywijzer' geworden. “En ik geloof ook in de tactiek die we hebben gevolgd. Constant rijden, niet te veel risico nemen en zuinig zijn op het materiaal. Niet voor de dagprijzen gaan, maar het algemeen klassement."
Vol vertrouwenOok Hans Vogels is vol vertrouwen om zijn prestatie van dit jaar volgend jaar te verbeteren. Vogels werd elfde in het klassement voor motoren, maar volgend jaar aast hij op een klassering bij de beste tien.
In zijn tweede Dakar heeft hij dit jaar veel meer ontspannen kunnen rijden dan tijdens zijn debuut. In de voorbereiding daarop werd hij geplaagd door meerdere blessures. “Het ging fysiek nu veel beter met me. Daardoor zat ik veel meer ontspannen op de motor. Ik ben nu ook weer veel wijzer in ‘het spel’ geworden.”
Op de schoudersVan Loon en Vogels kijken met veel plezier terug op hun terugkeer op Schiphol en in Brabant. “De aankomst op Schiphol was geweldig. Net zoals de terugkeer in Riethoven. Geweldig!”, aldus Van Loon.
Voor Hans Vogels liep zowat heel Boskant uit. De motorcoureur werd op de schouders genomen. “En er waren zelfs mensen die me feliciteerden, omdat ik Boskant zo goed op de kaart heb gezet.”
UitslapenVoor de beide coureurs begon het leven na de Dakar op verschillende manieren. Erik van Loon had zijn wekker gezet 'om weer enigszins in het ritme te komen'. Hans Vogels sliep uit en deed vooral 'op z’n gemak'.
Maar voor beide coureurs volgt er zowel in Riethoven als in Boskant nog een flink feest.
Lees alle over de prestaties van de Brabanders in Dakar 2015 op omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.