Video

Oud-wielrenner Luciën de Louw wil weer lopen: 'Dwarslaesie veranderde mijn leven'

20 januari 2015 om 20:01
nl
Honderdduizend euro. Zoveel geld hoopt Luciën de Louw woensdagavond op te halen met een benefietavond. De oud-wielrenner uit Oss heeft sinds 2009 een dwarslaesie en zit in een rolstoel. Een Zwitserse arts kan hem helpen om weer te lopen, maar de behandeling is peperduur en wordt niet vergoed.
Geschreven door

Op de benefietavond worden allerlei bijzondere wielerartikelen geveild. Zo gaan er een gele trui van Marcel Kittel en een complete fiets van John Degenkolb onder de hamer.
Ongelukkig terecht op paaltjeIn 2009, lang na het beëindigen van zijn profcarrière, kreeg De Louw tijdens een trainingsrondje een klapband. Hij kwam ongelukkig terecht op een paaltje.
"Het resultaat was een dwarslaesie, drie gebroken ruggewervels, een paar gebroken ribben en een klaplong", somt De Louw op. "Sindsdien zit ik in een rolstoel."
'Nooit meer marathon lopen'Via-via kwam De Louw in contact met een Zwiterse dokter die zegt hem weer te kunnen helpen. "Ik zal nooit meer de marathon lopen en waarschijnlijk niet eens zonder krukken kunnen lopen", vertelt de oud-wielrenner.
De Louw heeft goede hoop en kijkt vooruit in plaats van terug. "Maar zelfs als ik een paar meter per dag zou kunnen lopen, dan zou dat al fantastisch zijn voor mij. Die dwarslaesie veranderde mijn leven. Nu kan ik een deel van mijn oude leven weer terug krijgen."
'Meer geld dan nodig'De Louw verwacht veel van veilingartikelen als de gele trui van Marcel Kittel en de fiets van John Degenkolb. "Waarschijnlijk haal ik meer geld op, dan voor mijn operatie nodig is. Daarmee wil ik andere mensen met een dwarslaesie gaan helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.