PSV uitgeschakeld in KNVB-beker, Roda JC wint in verlenging met 3-2

20 januari 2015 om 22:03
PSV heeft dinsdagavond verdiend verloren van Roda JC. Het duel in de achtste finale van de KNVB-beker werd in de verlenging beslist in het voordeel van de ploeg uit de Jupiler League, 3-2.

Al na vier minuten kwam PSV op achterstand. Waar doelman Pasveer in eerste instantie nog redding kon brengen, schoot Tom van Hyfte vervolgens hard binnen.
Het antwoord van PSV liet ruim tien minuten op zich wachten. Na kansen voor Locadia en Ritzmaier, haalde Luuk de Jong in de 17e minuut wel de trekker over.
Na de gelijkmaker kende PSV een sterke fase waarin Roda JC wankelde. Het doelpunt viel niet en vervolgens werd de ploeg van Cocu slordiger. Het tempo ging omlaag en de thuisploeg bleef redelijk makkelijk overeind. Een vrije trap van Depay vlak voor het rustsignaal had nog een verandering in de stand kunnen brengen, maar zijn poging verdween een halve meter naast de goal van oud-PSV'er Van Leer.
Slechte tweede helft PSVPSV riep het onheil over zichzelf af in de tweede helft. Roda JC profiteerde in de 74e minuut van het lakse PSV. Gyasi schoot de bal hard achter Pasveer.
De voorsprong van Roda JC was terecht, maar lang konden de Limburgers er niet van genieten. De Jong schoot PSV acht minuten voor tijd opnieuw op gelijke hoogte. Daar ging een goede actie van Wijnaldum aan vooraf.
VerlengingIn de eerste helft van de verlening moest PSV wéér in de achtervolging. Een schitterende vrije trap van Hicham Faik was onhoudbaar voor Pasveer.
PSV drong in het restant van de verlenging wel aan, maar het was iedere keer net niet. Roda JC was nog het dichtst bij een doelpunt, maar uiteindelijk zorgde het doelpunt van Faik voor een vroegtijdige uitschakeling voor PSV in de KNVB-beker. Cocu was na afloop woedend over het spel van zijn ploeg.
Flink gewijzigdTrainer Phillip Cocu had zijn ploeg op liefst vijf plaatsen veranderd ten opzichte van de gewonnen competitiewedstrijd zaterdag tegen Vitesse (0-1). Zo kreeg Remko Pasveer onder de lat de voorkeur boven Jeroen Zoet en mochten Joshua Brenet, Nicolas Isimat, Marcel Ritzmaier en Jürgen Locadia eveneens in de basis beginnen.
Het duel werd ruim een maand later gespeeld dan oorspronkelijk de bedoeling was. Door het staken van Estoril – PSV in de Europa League, werd de topper tussen PSV en Feyenoord verzet naar 17 december. Op die dag stond eigenlijk het bekerduel gepland, maar deze wedstrijd werd verplaatst naar 20 januari.