Video

Dokter Tinus komt weer dokteren in Woudrichem, ook al wil SBS6 dat niet toegeven

21 januari 2015 om 21:05 • Aangepast 24 april 2020 om 22:42
nl
Ontkennen heeft geen zin meer: SBS6 en de Hilversumse producent Four One Media zijn bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe en inmiddels vierde serie over Dokter Tinus. In vestingstad Woudrichem, waar de drie voorafgaande series voor het overgrote deel zijn opgenomen, worden op dit moment ondernemers benaderd voor verhuur van accommodaties en onderkomen.
Geschreven door

Hoewel de voorbereidingen voor de opnamen van een vierde serie rond Dokter Tinus inmiddels zijn begonnen, willen zowel SBS6 als Four One Media niets bevestigen. Het commentaar bij de producent luidt. "Belt u in februari maar terug." Bij SBS is de reactie. "Het zou zomaar kunnen, maar we weten van niets er is nog geen besluit genomen."
Lizzy van Pelt van de plaatselijke VVV weet wel beter. "Ja, daar kan ik heel kort over zijn. Er komt een nieuwe serie over Dokter Tinus. De opnamen beginnen in maart en lopen door tot eind augustus.
Plaatselijk dialectOok kroegbaas Rien Versteeg weet het heel zeker. "Ik ben gebeld door één van de medewerkers die de opnamen doen en eind februari begin maart komen ze terug. Er is mij gevraagd of ze weer gebruik kunnen maken van het café." De kroeg van Versteeg was in de voorgaande series een belangrijke opname locatie.
Bij VVV medewerkster Van Pelt, die ook boeken schrijft, is een vraag neergelegd over het plaatselijk dialect. "In het najaar ben ik al gevraagd om stukken tekst te vertalen naar het plaatselijk dialect. Voor één van de acteurs heb ik stukken tekst fonetisch opgeschreven."
Fans, fans en nog eens fansDe drie voorgaande series over Dokter Tinus waren voor SBS6 zeer succesvol. Gemiddeld trok de serie één miljoen kijkers per aflevering. Door de serie trekt ook vestingstad Woudrichem beduidend meer toeristen aan.
Op een mooie dag in het weekend komen veel fans naar het stadje om de hotspots te bezoeken uit de serie. Het meest gefotografeerde huis van het stadje, is het huis waar Dokter Tinus uit de serie woont.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.