130 vaten en jerrycans met drugsafval ontdekt op verschillende plaatsen in Tilburg

21 januari 2015 om 11:55 • Aangepast 21 november 2020 om 20:27
nl
Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw massaal drugsafval gedumpt in Tilburg. In totaal werden kort na elkaar 130 jerrycans en vaten gevonden op twee locaties. Op de Oud Lovenstraat vlakbij de Bosscheweg ontdekte een voorbijganger woensdagochtend vroeg ruim honderd jerrycans en vaten. Vermoedelijk gaat het hier om drugsafval voor de productie van amfetamine.
Profielfoto van
Geschreven door

Ook bij een parkeerplaats van het bedrijf Keukendump aan de Hestiastraat op industrieterrein Vossenberg in Tilburg was het raak. Daar werden dezelfde ochtend dertig jerrycans ontdekt.

Wachten op privacy instellingen...


Bruine vloeistof gelektHet gaat om drugsafval, meldt de brandweer. Uit tenminste één jerrycan lekte een onbekende bruine vloeistof. De jerrycans stonden bij een container in een hoek van het bedrijf.
Productie van synthetische drugsZe zijn waarschijnlijk gebruikt voor de opslag en afvalverwerking van chemicaliën die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.
De brandweer zette de parkeerplaats aan de Hestiastraat ruim af. Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse.
Onderzoek naar verband tussen vondstenDe gemeente Tilburg laat de spullen opruimen door een specialistisch bedrijf. Onderzoek moet uitwijzen of beide vondsten met elkaar te maken hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.