SP gaat in Kamerdebat problemen bij thuiszorgorganisaties Pantein-Vivent en Thebe aan kaak stellen

21 januari 2015 om 16:08
De SP wil tijdens het Kamerdebat van donderdagavond in Den Haag over de sluiting van verzorgingshuizen de problemen in de thuiszorg in onder meer Brabant aan de kaak te stellen. Als ouderen langer thuis moeten blijven, dan zal huishoudelijke zorg gewaarborgd moeten zijn, vinden de socialisten.
Geschreven door

Het Tweede-Kamerlid Tjitske Siderius hoopt dat medewerkers en cliënten van de Brabantse zorgorganisaties Pantein-Vivent en Thebe bij het debat zullen zijn. Ze belooft dat de SP donderdagavond goed voor hen gaat zorgen. Samen met de vakbonden FNV en CNV worden bussen geregeld om de mensen te vervoeren. Ze vertrekken donderdagmiddag vanuit Oss, Schijndel en Vught.
De parlementariër overwoog eerder een Kamerdebat over enkel de thuiszorgproblemen aan te vragen. “Maar ik ben bang dat het te lang duurt voordat zo’n verzoek wordt toegewezen”, aldus Siderius.
FNV eveneens bij KamerdebatOok de FNV zal donderdagavond in Den Haag zijn. De vakbond grijpt deze en de volgende week elke gelegenheid aan om zich sterk te maken voor met name acceptabele arbeidsvoorwaarden voor mensen die in de thuiszorg werken. Zo is de FNV woensdagavond al aanwezig bij een extra raadsvergadering in Oss.

Wachten op privacy instellingen...