Vader Sander Dekker leest voor: niet aan eigen kinderen maar aan schooljeugd Bergen op Zoom - Omroep Brabant

Vader Sander Dekker leest voor: niet aan eigen kinderen maar aan schooljeugd Bergen op Zoom

21 januari 2015 om 13:17
nl
"Wie weet wat bijdehand is?" Staatssecretaris Sander Dekker onderbreekt met zijn vraag het verhaal van Super Uil, het boek waarin hij woensdagmorgen kinderen van basisschool De Grebbe in Bergen op Zoom voorleest. Met het voorleesontbijt opende op verschillende plaatsen in Nederland de Nationale Voorleesdagen die tot eind januari duren.
Geschreven door

Een van de kinderen op De Bregge komt met het antwoord op zijn vraag. "Een beetje slim."  Maar dat is het niet helemaal. "Het is ook een beetje sluw", zegt de staatssecretaris van onderwijs. Hij bladert met groot enthousiasme door het boek.  
"Ik heb er zelf veel plezier aan", zegt Sander Dekker over zijn voorleesuurtje in Bergen op Zoom. Hij heeft geen ervaring met voorlezen aan zijn eigen kinderen, maar er komen genoeg neefjes en nichtjes en vrienden met kinderen over de vloer. "En die willen graag dat je voor hen voorleest", zegt de staatssecretaris overtuigd.    
Plezier in lezenOver de voordelen van lezen somt hij op: "Kinderen die veel voorgelezen worden vergroten hun woordenschat, leren beter begrijpen en krijgen op die manier veel plezier in zelf lezen. Dat was in zijn geval ook zo. "Ik ben vroeger heel veel voorgelezen."  
Uit onderzoek blijkt dan in Nederlandse gezinnen moeders veel vaker voorlezen dan vaders. Daarom zijn dit jaar vooral veel vaders uitgenodigd voor het voorleesontbijt. Onder andere Eric Corton, Beau van Erven Dorens en Leo Blokhuis lazen voor op scholen in Amsterdam. In Helmond las burgemeester Blanksma voor aan kinderen op kinderdagverblijf 't Skooltje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.