'Brabantse Beauty' Mattanja Joy Bradley een jaar naar Amerika voor nieuwe cd

21 januari 2015 om 15:24
nl
Wie Mattanja Joy Bradley dit jaar nog van dichtbij wil zien én horen, moet opschieten. Of je moet toevallig in Amerika zijn. De Eindhovense zangeres vertrekt in maart voor een jaar naar de States. Om inspiratie op te doen voor een nieuwe cd. En om aan dat album te gaan werken. Het wordt overigens een interactieve trip, waarbij ze rekent op hulp van haar fans.
Geschreven door

In maart begint ze aan haar zoveelste avontuur. Met haar vriend Yori Olijslagers en hun hond Opa. Ze rijden door Amerika in een camper uit 1980, waarin ruimte is gemaakt voor een kleine studio. Er moet natuurlijk ook gewerkt worden.
Elke maand een oud Amerikaans liedjeDe rondreis zal via de site van Mattanja Bradley op de voet gevolgd kunnen worden. Zo kunnen volgers op die site maar uiteraard ook via onder meer Facebook, Twitter en YouTube meemaken hoe de singer-songwriter elke maand een oud Amerikaans liedje gaat opnemen.
Mattanja roept fans op die mee willen denken zich niet in te houden. Ze mogen een ansichtkaart bestellen of haar een persoonlijke videoboodschap laten maken. “Wat nog leuker is”, laat ze weten, “is hun portret door mij persoonlijk op de camper laten schilderen.”
Voor wat hoort wat, want Mattanja en haar vriend doen het niet gratis. Logisch ook, want de diesel om te kunnen blijven rijden moet wel betaald worden. Overigens hoeven we met de Eindhovense geen medelijden te hebben. Tal van bedrijven staan borg voor de apparatuur, die ze nodig heeft voor haar nieuwste cd.
'Eén van de Brabantse Beauties'Mattanja Jo Bradley is onder meer bekend van haar optreden in een voorprogramma van Amy Winehouse. In 2013 ging tijdens het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam een film over haar leven in première. De film kwam voort uit het Omroep Brabant-initiatief ‘Brabantse Beauties’.
Vorig jaar stond ze centraal in een aflevering van het tv-programma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Zowel Sabrina Starke (Hurricane') als Leona Phillipi  ('Wash me Momma') zong een nummer van de artieste, die opgroeide in Veldhoven en op haar zestiende de wijde wereld introk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.