Video

Loempiabakker Oss mag blijven tot zijn pensioen: 'Hij biedt een aanvullend product aan'

21 januari 2015 om 16:40
nl
Loempiabakker Nguyen mag de komende drie jaar met zijn kraam op De Wal in Oss blijven staan. In eerste instantie mocht de loempiakraam nog maar één dag in plaats van zes dagen blijven staan in het centrum van Oss. Dit nieuws leidde landelijk tot veel commotie. Inmiddels is er een oplossing gevonden waar alle partijen mee kunnen leven.
Geschreven door

Het nieuws leidde plaatselijk en landelijk tot veel commotie. Voor het behoud van de loempiakraam waren verschillende petities op touw gezet, waarvan er één al ruim vierduizend maal is ondertekend.
Ook is er een speciale Facebookpagina, die inmiddels ruim 4500 keer is 'geliket'. Verder had GroenLinks in de gemeenteraad van Oss vragen gesteld.
'Onderdeel van het centrum'Inmiddels heeft het college van Oss een passende oplossing gevonden. Wethouder Frank den Brok wil niet wijken van het bestaande standplaatsenbeleid.
"Maar dat neemt niet weg dat we een maatwerkoplossing kunnen bieden aan de heer Nguyen", aldus Den Brok. "De overgangsregeling voor de loempiakraam wordt verlengd met drie jaar. Deze regeling geldt alleen voor de heer Nguyen."
In deze afweging speelt onder andere mee dat de heer Nguyen al 23 jaar een standplaats heeft in Oss en dat hij geen concurrentie is voor de winkels in het winkelcentrum. "Hij biedt een aanvullend product aan. Door de Osse inwoners wordt de loempiakraam gezien ‘als een onderdeel van het centrum’."  
Gewijzigd standplaatsenbeleidDe overgang naar één dag in de week loempia's bakken op de Wal is een gevolg van gewijzigd standplaatsenbeleid van de gemeente Oss. Dit gebeurde in 2010, waarbij voor de loempiabakker een overgangsregeling van vijf jaar is ingesteld.          
Na drie jaar gaat Nguyen met pensioen. Als iemand zijn zaak overneemt moet deze een nieuwe vergunning aanvragen, aldus de gemeente Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.