Grote aantal faillissementen in thuiszorg Brabant is toeval volgens FNV

21 januari 2015 om 23:08
nl
Het zijn zware tijden voor de thuiszorg: de ene na de andere organisatie valt om. Vooral Brabant lijkt getroffen te worden, maar volgens Karim Skalli van de FNV is dat toeval. "Er zijn geluiden dat ook in andere provincies het doek zal vallen voor thuiszorginstellingen."
Geschreven door

Het grote aantal faillissementen heeft vooral te maken met de nieuwe zorgwetgeving. Sinds 1 januari hebben de gemeenten daarin meer taken gekregen en is tegelijkertijd de pot geld aanzienlijk kleiner geworden.
Volgens de ontslagteller van de FNV staat het aantal ontslagen medewerkers inmiddels op zo'n 4000.
OnzekerheidDe ontslaggolf en faillissementen leiden zowel bij thuiszorgverleners als zorgbehoevenden voor onzekerheid. "Vaste medewerkers weten niet wat er met ze gaat gebeuren en zorgbehoevenden weten niet of ze hun vaste verzorger blijven behouden", aldus Karim Skalli.
En daarom voert de FNV nog volop actie. "We vinden het belangrijk dat de zorg gecontinueerd blijft", vertelt Skalli. "Daarnaast willen we strijden voor het behoud van banen en vinden we het belangrijk dat er niet gesleuteld wordt aan de arbeidsvoorwaarden. We gaan nog langs bij verschillende gemeentes, waaronder Oss, Boxtel, Cuijk en Den Bosch."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.