Peelgemeenten vragen ludiek aandacht voor spijbelen: 'De beste spijbelsmoes krijgt een iPhone 6' - Omroep Brabant

Peelgemeenten vragen ludiek aandacht voor spijbelen: 'De beste spijbelsmoes krijgt een iPhone 6'

21 januari 2015 om 18:38
nl
Om aandacht te vragen voor het probleem spijbelen en voortijdig schoolverlaten hebben de Peelgemeenten een bijzondere wedstrijd georganiseerd. Wie de beste spijbelsmoes verzint en deze op Facebook zet, kan een iPhone 6 winnen. Ook als je niet naar school gaat kan je meedoen.
Geschreven door

De wedstrijd gaat donderdag van start en loopt tot en met 11 februari. Om te winnen moet je een smoes op de Facebookpagina van Dag van de Leerplicht plaatsen. Degene die in één week de meeste likes krijgt, krijgt een selfiestick.
Tijdens de landelijke Dag van de Leerplicht op 19 maart 2015 wordt dit initiatief nog eens extra onder de aandacht gebracht bij leerlingen, ouders, scholen en andere betrokkenen.
Boekje met smoezenOp deze dag verschijnt naar aanleiding van deze actie een speciaal boekje voor scholen en ouderraden in de Peelgemeenten waarin de beste smoezen zullen worden opgenomen.
De Helmondse onderwijswethouder Margreet de Leeuw is erg te spreken over de wedstrijd: "De wedstrijd is voor de scholen. Gaat u zelf niet of niet meer naar school en heeft u echt een goede smoes, post het ook gerust op de Facebookpagina en deel het met ons!"
'Onderliggend problemen'Volgens De Leeuw kan spijbelen een symptoom van een groter probleem zijn. "Soms is er meer aan de hand. Aandacht hebben voor elkaar; sneller met elkaar praten over waarom ‘je er niet was’, is zo belangrijk!"
"Ons uiteindelijke doel is dat scholieren hun talent benutten. Een diploma halen verhoogt de kans op een baan. En dat gunnen we iedereen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.