Video

Kenners over Roda JC - PSV: 'Als je met een B-elftal start neem je de tegenstander niet serieus'

21 januari 2015 om 18:01
nl
PSV blameerde zich dinsdagavond tegen Roda JC, de nummer twee uit de Jupiler League. In de verlenging werd er met 3-2 verloren van de Limburgers. Op de day-after reageren de kenners Thijs Slegers, PSV-watcher VI en oud-trainer Aad de Mos op de nederlaag. "Ze hebben eigenlijk volledig verdiend verloren."
Geschreven door

Thijs Slegers is wel geschrokken van dit PSV. "Ik had wel verwacht dat PSV dit klusje zou kunnen klaren, maar ze hebben eigenlijk volledig verdiend verloren."
De twee kenners zijn het vooral ook eens over de rol die PSV-trainer Cocu speelde in deze bekerwedstrijd. "Als je als coach met een B-elftal gaat starten, dan geef je ook een signaal af dat je de tegenstander niet al te serieus neemt", geeft Aad de Mos aan. "Dit zijn niet de wedstrijden om iedereen te laten spelen."
'Je geeft een signaal af'Ook Thijs Slegers vindt dat Phillip Cocu zaken verkeerd heeft ingeschat. "Natuurlijk heeft hij er alles aan gedaan. Hij heeft zijn jongens maximaal geïnstrueerd. Hij heeft ze erop gewezen dat er honderd procent gegeven moet worden en hij heeft ze er ook op gewezen dat het opstellen van reserves geen verschil mag maken in beleving en passie. Alleen door het opstellen van die reserves geef je toch een signaal af, hoe je het ook wendt of keert."
Aad de Mos had het als trainer in elk geval anders aangepakt. "Je moet twee keer achter elkaar op kunstgras voetballen en meestal ga je dan de hele week op kunstgras trainen. Nu had je een geweldige gelegenheid om een zeer belangrijke wedstrijd op kunstgras te spelen. Ik had dus gewoon ook met de A-ploeg gestart."
Bruikbare wake-up callThijs Slegers wil wel nog een nuance aanbrengen. "Natuurlijk zal het wel een aantal dagen zeer doen, maar het is ook een bruikbare wake up call. Cocu kan nu wel donderdag tijdens de nabespreking er op wijzen dat er nog zestien wedstrijden in de eredivisie te spelen zijn en dat als zijn ploeg zo zal voetballen dat ze geen kampioen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.