Spelers NAC krijgen masterclass voorafgaand aan Willem II: 'Dan wil je niet op je smoel gaan'

21 januari 2015 om 20:18 • Aangepast 24 april 2020 om 22:44
nl
Een aantal fans van NAC geeft zaterdag een soort masterclass aan de selectie van de Bredase club. Doel is om de spelers het echte 'NAC-gevoel' te geven. Het verzoek komt vanuit de spelersgroep zelf. NAC speelt zondagmiddag in Breda de altijd beladen derby tegen buurman Willem II. "Een wedstrijd duurt langer dan negentig minuten", zo zegt supporter William Vogels.
Geschreven door

De thuiswedstrijden van NAC staan doorgaans voor passie, strijd en beleving. Het moet een wisselwerking zijn tussen publiek en spelers. Zeker als het gaat om de derby tegen aartsrivaal Willem II. Om zondagmiddag tot een ultieme samenwerking te komen, gaan de NAC-fans een soort presentatie houden voor de spelers.
Niet alle spelers, zo denken de supporters, weten hoe de NAC-aanhang wedstrijden beleeft en wat ze willen zien. De wisselwerking blijft dan uit en dat is aangekaart. "Kom maar langs om het te laten zien, zo was de boodschap. Dat gaan we dus doen", zegt William Vogels, één van de NAC-fans die meehelpt met de presentatie.
Door het vuurGewapend met foto's, video en vooral verhalen gaat het groepje NAC-fans zaterdagmiddag de selectie laten zien wat het betekent om supporter van de Bredase club te zijn. De supporters hopen dat de vonk overslaat en dat de spelers begrijpen hoe de mensen op de tribune denken en voelen. Hoe belangrijk de club NAC voor hen is.
"Wij steken als supporters veel tijd en energie in de wedstrijden van NAC", meent Vogels. "Door middel van acties of bijvoorbeeld door spandoeken te maken. Maar niet alleen wij. Veel fans blijven altijd achter de ploeg staan. Die steunen NAC en dat is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je met 4-1 verliest zoals afgelopen zaterdag. Maar de wedstrijd erna staan we er weer met z'n allen."
De supporters willen de spelers maar al te graag bijbrengen wat het 'NAC-gevoel' is. "Een wedstrijd duurt voor ons langer dan negentig minuten. Wij verlangen van de spelers dan ook een bepaalde mentaliteit. Wij gaan voor hen door het vuur, zij moeten dat ook voor ons doen."
Willem IIEn zeker tegen Willem II, zo vindt Vogels. "Ik hoop dat het helpt. Tegen Willem II wil je niet op je smoel gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.