Manchester United-shirts niet aan te slepen in Fijnaart, maar waarom?

21 januari 2015 om 21:05 • Aangepast 21 november 2020 om 20:27
nl
Wat heeft Fijnaart met Manchester United? Dat wil de Engelse retailer Sports Direct maar al te graag weten. De winkel zette op een rijtje waar haar voetbalshirts het beste worden verkocht en wat blijkt: shirts van Manchester United zijn bijzonder populair in Fijnaart. Ook shirts van Manchester City zijn zeer gewild. Niemand heeft een verklaring voor dit fenomeen.
Profielfoto van
Geschreven door

Wellicht zit er een importeur van Engelse voetbalshirts in Fijnaart of is Frans Bauer een enorme fan van het Engelse voetbal? Het succes van het shirt van Manchester United en Manchester City zorgt ook op internet voor veel vragen. Wie het weet mag het zeggen.

'Soft spot voor Manchester'Ook Sports Direct heeft gezocht naar de reden dat ze het zo goed doen in Fijnaart. "Onze eerste gedachte was dat het te maken had met de aanstelling van Louis van Gaal (nu hoofdcoach van Manchester United, red.)", zo schrijft Sports Direct.
Bij Sports Direct zijn ze gaan zoeken op internet en ze vonden maar één ding waar Fijnaart bekend om is, internationaal gezien. "Het dorp met 5500 inwoners staat bekend om het feit dat ze in 2007 heeft meegedaan aan de Junior Eurovision Song Contest. Dus het feit dat Fijnaart achtste in de lijst staat van plaatsen waar shirts van Manchester United het beste worden verkocht, is zeker interessant te noemen."
Sports Direct vermoedt dat de inwoners van Fijnaart iets hebben met Manchester. "Wellicht hebben ze een soft spot voor Manchester in het algemeen. Kijkend naar de shirtverkoop van Manchester City blijkt dat ze op een derde plek staan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.