Seizoen van PSV'er Florian Jozefzoon voorbij door zware knieblessure

21 januari 2015 om 19:37
nl
PSV kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Florian Jozefzoon. De aanvaller heeft zaterdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse (0-1) een zware knieblessure opgelopen.
Geschreven door

In eerste instantie leek de tik die invaller Jozefzoon in de slotfase tegen Vitesse op zijn rechterknie kreeg niet al te ernstig, maar uit aanvullend MRI-onderzoek bleek dat de voorste kruisband flink beschadigd is.
OperatieDe aanvaller, die vooral als invaller in actie komt voor de ploeg van trainer Phillip Cocu, moet een operatie ondergaan.
Jozefzoon heeft zes tot negen maanden nodig om daarvan te herstellen, zo maakte PSV woensdag bekend. Dat betekent dat de 23-jarige vleugelspits zich moet gaan richten op volgend seizoen.
Wedstrijd uitgespeeldJozefzoon kwam zaterdag in Arnhem na 72 minuten in het veld voor Luciano Narsingh. Hij speelde de wedstrijd uit, maar gaf na afloop aan last te hebben van zijn knie. De voormalige jeugdinternational ontbrak daardoor dinsdag in Kerkrade, waar PSV in het bekertoernooi werd verslagen door Roda JC (3-2).
Een dag later kreeg Cocu opnieuw slecht nieuws, want hij moet de snelle Jozefzoon de rest van het seizoen missen. Hoewel de vleugelspits niet vaak in de basis stond, speelde hij dit voetbaljaar toch al vijftien competitieduels, waarin hij twee keer scoorde.
VervangerMogelijk gaat PSV na het wegvallen van Jozefzoon in deze transferperiode nog op zoek naar een extra aanvaller.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.