Loek van Wely uit Tilburg verslaat Chinees bij internationaal toernooi: 'Schaakmat!'

21 januari 2015 om 20:11
nl
Wie aan schaken denkt, denkt misschien niet meteen aan een Brabander. Maar dat verandert nu. Loek van Wely uit Tilburg zette woensdag namelijk de provincie op de kaart bij een internationaal toernooi.
Geschreven door

De Tilburger boekte woensdag namelijk zijn eerste zege in het toernooi van Wijk aan Zee. De grootmeester versloeg in de tiende ronde de Hou Yifan. De Chinese staat iets hoger op de wereldranglijst.
Yifan kwam met zwart heel behoorlijk uit de opening, maar ze ondergroef haar stelling op de zeventiende zet. Niet veel later maakte ze het nog erger. Van Wely maakte hier dankbaar gebruik van en kon na zijn 24e zet het punt bijschrijven.
Magnus CarlsenOverigens staat Van Wely niet bovenaan de lijst. Dat is wereldkampioen Magnus Carlsen, die door de Oekraïner Vasil Ivantsjoek tegen zijn zin tot een snelle remise werd gedwongen. De Noor wordt op een punt gevolgd door de Amerikaan Wesley So en de Fransman Maxime Vachier-Lagrave.
Van Wely stond dinsdag tegenover Carlsen en legde het daarbij af. De Noorse wereldkampioen wist de partij met de zwarte stukken te beslissen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.