Belangrijkste uitvinding van Philips is de cd, oordeelt publiek - Omroep Brabant
Video

Belangrijkste uitvinding van Philips is de cd, oordeelt publiek

21 januari 2015 om 23:17
nl
De belangrijkste uitvinding van Philips afgelopen eeuw is de compact-disc, ook wel de cd. Dat bepaalden publiek en onderzoekers woensdagavond tijdens de laatste avond van het Eurekaproject.
Geschreven door

Kopstukken van de van oorsprong Eindhovense multinational bespraken tijdens de slotavond de betekenis van de onderzoeksafdeling van het bedrijf, Philips Research. Daarbij kwamen niet alleen de cd, maar ook uitvindingen als het scheerapparaat Philishave en het cassettebandje aan bod.
Lees ook: 100 jaar uitvindingen van Philips in vijf topproducten en vier flops
De onderzoekers en het publiek oordeelden dat de cd de belangrijkste uitvinding van Philips is geweest. Het plastic schijfje van slechts 1,2 millimeter dik werd in 1982 geïntroduceerd en zette vervolgens de muziekwereld op zijn kop. De cd werd al snel de standaard voor het opslaan van digitale bestanden. [Tweet:body:https://twitter.com/PhilipsNL/status/557989717107834881]
Toonaangevende uitvindingenDe deelnemers van de wedstrijd brachten de afgelopen weken hun stem uit via de site 100jaarslim.nl, waarop alle toonaangevende uitvindingen van Philips van de afgelopen eeuw worden besproken. De site valt onder het Eureka-project van Omroep Brabant, het Eindhovens Dagblad en Studio040. Daaraan werkten ook Philips en de Technische Universiteit Eindhoven mee.
Aanleiding voor het project is het honderd jarig bestaan van de kraamkamer van Philips, die ook wel bekend staat als Philips Research. Die ontwikkelafdeling begon in 1914 als Philips NatLab.
Lees ook: Nederlanders meest trots op Philips, ASML uit Veldhoven goede tweede
Meer uitvindingenTegenwoordig experimenteren de onderzoekers van Philips er nog steeds ijverig op los. Zo werken ze aan een methode om met een hoofdband apparaten, zoals lampen en televisies, op afstand te bedienen met hersengolven. Ook zijn ze onder meer bezig met een lamp die via een webcam is te bedienen.[Tweet:body:https://twitter.com/janwaalen/status/557991766822248448]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.