Ruim genoeg geld opgehaald voor operatie dwarslaesie Luciën de Louw: 'Ik heb er geen woorden voor'

22 januari 2015 om 02:17 • Aangepast 21 november 2020 om 20:26
nl
Met tranen in de ogen kijkt Luciën de Louw naar de opbrengst van zíjn benefietavond. De oud-wielrenner uit Oss liep in 2009 een dwarslaesie op en zit sindsdien in een rolstoel. Met het geld dat is opgehaald met de benefietavond, kan hij nu een behandeling betalen. "Ik heb er nu even geen woorden voor", zo stamelde hij.
Profielfoto van
Geschreven door

Cultuurpodium De Groene Engel in Oss was woensdagavond hét decor waar bijzondere wielerartikelen werden geveild om geld op te halen voor De Louw. Zo gingen er een gele trui van Marcel Kittel en zelfs een complete fiets van John Degenkolb onder de hamer.

Wachten op privacy instellingen...

Vooraf was er spanning of het benodigde bedrag, een ton, kon worden gehaald. Maar daar gingen de gulle gevers ruim over. Dit betekent dat De Louw zijn operatie in Zwitserland met de zogenoemde LION-technologie kan betalen. Hierdoor kan hij mogelijk later weer lopen.
In totaal haalden de vrijwilligers dankzij de veiling 116.160,79 euro op voor de Ossenaar. De Louw is er naar eigen zeggen stil van. "Dit zal een enorme stap vooruit betekenen om een betere kwaliteit van leven te krijgen. Ik heb vaak moeite om van dingen te genieten, maar nu heb ik dit doel bereikt. Hier ga ik een heel lange periode van nagenieten."
Ongelukkig ten valDe Louw kwam in 2009, lang na het beëindigen van zijn profcarrière, tijdens een trainingsrondje ten val door een klapband. Hij kwam ongelukkig terecht op een paaltje, wat hem een dwarslaesie, drie gebroken rugwervels, een paar gebroken ribben en een klaplong opleverde. Sindsdien zit hij in een rolstoel.
Via-via kwam De Louw in contact met een Zwitserse dokter die zegt hem te kunnen helpen. De operatie van één ton kan hij nu makkelijk betalen. De rest van het geld wil de oud-wielrenner schenken aan andere slachtoffers van een dwarslaesie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.