Sligro boekt 69 miljoen euro winst: ‘Eindelijk weer groei in groothandelsmarkt’

22 januari 2015 om 09:06
nl
Het voorzichtige economische herstel leidt dit jaar voor het eerst sinds 2008 weer tot een klein beetje marktgroei voor groothandelaars in voedsel. Dat stelt groothandels- en supermarktconcern Sligro donderdag bij de presentatie van de volledige jaarcijfers over 2014.
Geschreven door

Sligro boekte afgelopen jaar een nettowinst van 69 miljoen euro. Dat is 1,5 procent meer dan in 2013. Tot Sligro Food Group behoren onder meer de bedrijven horecagroothandel Sligro, EMTÉ Supermarkten en leverancier Van Hoeckel.
'Bescheiden groei supermarkten'Eerder deze maand werd al bekend dat de omzet van Sligro in 2014 met 3 procent is gegroeid tot 2,57 miljard euro. Dat kwam met name door een sterke groei bij het groothandelsbedrijf. Dat deed het stukken beter deed dan de krimpende markt. Het marktaandeel van Sligro werd opgevoerd tot bijna 23 procent.
Voor supermarkten voorziet Sligro dit jaar eveneens een bescheiden groei. Het bedrijf verwacht het met EMTÉ, beter te doen dan de concurrentie. Aangezien de marktomstandigheden wat zijn verbeterd, blijft extra prijsdruk mogelijk uit, aldus de onderneming.
'Enige vertraging'Verder verwacht Sligro dit jaar te profiteren van kostenbesparingen. Het bezuinigingsprogramma liep afgelopen jaar 'enige vertraging' op, liet de onderneming weten zonder in detail te treden. De aandeelhouders van Sligro kunnen rekenen op een slotdividend van 0,70 euro per aandeel.
Daarmee komt de totale winstuitkering over 2014 uit op 1,10 euro per aandeel, 5 cent meer dan een jaar eerder. De stijging is mogelijk dankzij de onverminderd sterke financiële positie, aldus Sligro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.