Video

Leerling (19) neemt vuurwapen mee naar mbo-school De Maasvallei in Boxmeer: 'Hij wilde stoer doen'

22 januari 2015 om 16:23 • Aangepast 21 november 2020 om 20:26
nl
Een 19-jarige leerling van de mbo-school De Maasvallei in Boxmeer is woensdagmiddag aangehouden omdat hij een vuurwapen mee naar school had genomen. De jongeman uit de gemeente Landerd had het wapen laten zien aan medeleerling die vervolgens de schoolleiding waarschuwde. De school alarmeerde vervolgens de politie.
Profielfoto van
Geschreven door

De jongeman werd in de klas aangehouden. Het vuurwapen werd in de buurt van de school teruggevonden. De leerling zit nog vast, aldus de politie.
'Veel ophef in de klas'Een woordvoerder van het ROC zei donderdag dat de aanhouding voor veel ophef zorgde omdat zes agenten in kogelwerende vesten op zoek gingen naar de verdachte. Hij werd in de school aangehouden. Het vuurwapen werd gevonden in zijn auto. De school is niet ontruimd geweest.
De school vermoedt dat de leerling stoer wilde doen. De woordvoerder benadrukte dat hij niet met het wapen heeft gezwaaid of gedreigd. Signalen over verkeerde bedoelingen zijn er niet. De jongeman is in ieder geval geschorst. De schoolleiding heeft een gesprek gehad met zijn ouders.

Wachten op privacy instellingen...App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.